MIKA SEPPÄNEN

  • Oulu tarvitsee valtuustoon miehen, jolla on monipuolinen työ- ja koulutustausta, laaja kokemus yhteiskunnan eri osa-alueilta sekä viisautta ymmärtää suuria ja pieniä asioita. Kokemusasiantuntijuuden arvostus on selvästi nousussa.
  • Pyydän lukemaan CV:ni. Siitä selviää myös historiani vaikuttajana ja luottamustehtävissä. Politiikan takapenkillä olen ollut jo pitkään, olen mmm. ollut ennenkin ehdolla ja olen nykyisen kansanedustajan ex puoliso. Olen ollut kolmissa eduskuntavaaleissa aktiivisesti tukiryhmätyössä mukana.
  • Nyt on tultu pisteeseen, jossa olen kuunnellut tarpeeksi kauan kehotuksia lähteä politiikkaan tosissaan; varsinkin pari lääkäri -työkaveria kyselevät milloin minua saa äänestää. Nyt teräs on kuumaa; voitto Kollajasta ja harmaahapsisten Iijokisoudun soutajien sydämen palo herätti näkemään tehtäväni
Olen luontainen vastuunkantaja ja elättänyt itseni vuorovaikutustaidoillani vuodesta 2000 lähtien; alkuun yrittäjänä/toimi ja nykyvuodet sairaanhoitajana. Olen kuulemma luontainen esiintyjä. Akateemista taustaa minulla on sen verran etten muodosta näkemyksiäni ja päätöksiäni arkiajatteluun tukeutuen vaan tutkimus – ja kehittämistoiminnan periaatteella: etsien tutkittua tietoa ja käyttäen lähdekritiikkiä.

Mottoni sain jo lapsena isältäni: n. 7 vuotiaana rikoin puimakoneen, kun ukot eivät vastanneet mitä tapahtuu, jos tuosta vivusta vääntää; isä sanoi: "Poika älä koskaan koske koneeseen jonka rakennetta et ymmärrä."

Siitä lähtien olen opetellut korjaamaan melkein kaikki koneet sekä ymmärtämään, pilkkomaan ja yhdistämään kokonaisuudeksi käsitteelliset asiat. Pitkälti vanhempieni autohuoltoasemalla vietetyn lapsuuden ja mm. Pirsigin klassikon luettuani ymmärsin miten opitaan syy- ja seuraussuhteet: että loppujen lopuksi kaikki järjestelmät toimivat samantyyppisellä periaatteella kuin auto tai moottoripyörä; tätä on mahdoton sanoin selittää kirjoittamatta romaania. Musashi oli samoilla linjoilla Pirsigin kanssa: kun oppii yhden taidon juurta jaksain (tutkimalla ”zeniläisittäin”), voi oppia oppimisen taidon, antiikin käsitteen arete (kykyjen mukaan elämistä). Linkola sanoo hänellä olevan vain vähän koulutusta mutta kertoo että hänellä kaikkien ilmiöiden suhteen "tutkijan silmä". Näistä oivalluksista minä henkisesti elän; ja päivittäisestä elämäntapapyöräilystä.

HYMPT:

Käsite syntyi kun erämies Komulainen eräänä kuulaana syyspäivänä huulilleen ensimmäisenä muotoili. Hympt on sitä kun - Sompa irtoaa, vararengas on jäänyt kotiin, tuli sutta ja sekundaa kun oli taas niin häysy sillä juipilla, ollaan akseleita myöten kiinni ja kännykän akku loppuu, kassaneitikin virnisteli taas, sataa koko lomaviikon, kymppikilonen hyppää veneeseen ja siitä takaisin jokeen, kun joku pölli taas parkkikiekon jne...silloin sanotaan hympt. Saadaan vastoinkäymisestä energiaa ja elämänviisautta sekä lapseniloa siitä kun mikään ei jostakin kumman syystä vastustakaan.

Hympt on elämänasenne jolla ihminen ei päivästä toiseen pety itseensä tai kosmokseen. Se auttaa suhtautumaan vastoinkäymisiin (elämään) huumorilla, ei elämää saa vakavasti ottaa, saattaa ruveta ahdistamaan. Toiset elävät (arvo)maailmassa jossa ei ahdista kun ei välitä. Toiset oppivat jonkin hymptin kaltaisen luovan energian. Käsitteen ehkä näkyvin edustaja on laulava metsuri Pekka Kokko (Kalmah) Pudasjärveltä. Hympt on ying ja yang.

M.S